Algemene tandheelkunde in Enschede

Wij besteden veel aandacht aan preventieve tandheelkunde, zodat de conditie van het gebit in een uitstekende staat wordt gehouden. Uiteindelijk wil iedereen een gezond en mooi gebit houden.

Onder preventieve tandheelkunde verstaan we het voorkomen van cariës (gaatjes), gingivitis of parodontitis (tandvleesontstekingen). Deze klachten zijn te voorkomen door uw gebit goed te onderhouden. U legt zelf de basis voor het al dan niet behouden van uw gebit. Tijdens de (half)jaarlijkse controle bekijkt de tandarts de volgende punten:

  • Cariës (gaatjes)
  • Ontstekingen aan de tandwortel
  • Mondhygiëne
  • Esthetiek en functionaliteit

Cosmetische tandheelkunde (gebitsverfraaiing)

Dit onderdeel van de tandheelkunde richt zich op het verfraaien van het gebit. Wie wil er nou niet een stralende lach met mooie witte tanden? Wat vroeger een onbereikbaar ideaal leek, is nu voor heel veel mensen haalbaar, want de kennis en kunde van tandartsen op dit gebied is enorm toegenomen en groeit nog steeds.

MAAK EEN AFSPRAAK

Openingstijden praktijk Enschede

Maandag 08:00 - 12:00 13:15 - 16:00

Dinsdag 08:00 - 12:00 13:30 - 16:30

Woensdag 08:00 - 12:00 13:15 - 16:00

Donderdag 08:00 - 12:00 13:00 - 17:00

Vrijdag Gesloten

Orthodontie

Orthodontie houdt zich bezig met het optimaliseren van de stand van tanden in de kaken. Er zijn verschillende methodes. Naast de vaste beugel met de zogenaamde ‘slotjes’ is er de uitneembare beugel waarmee de relatie tussen de kaken kan worden aangepast.


Een beugel helpt scheve tanden recht te zetten of een verkeerde stand van de kaak te verbeteren. Een recht gebit ziet er natuurlijk mooier uit, is beter te verzorgen en u kunt er beter mee kauwen.


De beugelbehandelingen worden gedaan door orthodontist Tan uit Enschede. De patiënten uit de directe omgeving worden in zijn eigen praktijk behandeld, maar Tan komt ook naar de praktijk in Hengevelde om daar orthodontische behandelingen uit te voeren

Gebitsprothetiek

Gedeeltelijke of volledige protheses.


Bij Tandartspraktijk Hans Gervers kunt u terecht voor een gedeeltelijke of volledige prothese, voor een klikgebit en voor het opvullen van uw bestaande prothese. Een gedeeltelijke prothese is een gedeeltelijk gebit, dat bij een patiënt met nog deels natuurlijke tanden wordt geplaatst om verloren gegane elementen te vervangen. Het kunstmatige gebit steunt deels op de weke delen in de mond en deels op de natuurlijke tanden of implantaten. Bij een volledige prothese rust het geheel op het slijmvlies. Een dergelijke prothese wordt geplaatst bij een volledig tandeloze patiënt om de kauwfunctie te herstellen.

Klikgebit

Het klikgebit zit vast aan een aantal implantaten in de mond, een soort schroefjes die in de kaak worden aangebracht. Op de implantaten wordt een constructie gemaakt, waarop het gebit wordt vastgeklikt, vandaar de benaming klikgebit. Met een klikgebit bent u verzekerd van een goed zittend gebit, waarmee alles kan worden gegeten, terwijl bovendien het gezicht een natuurlijker aanzien krijgt.

Een kunstgebit of prothese maken is zeer specialistisch werk. Wij werken hiervoor samen met Tandprothetische Praktijk Adolfsen en Protheva te Enschede.

Endodontologie

Endodontische tandheelkunde is de wetenschap die zich bezighoudt met het behandelen van het doorbloede weefsel in het binnenste van de tand, ook wel tandpulpa genoemd. In deze holle ruimte bevinden zich bloedvaatjes en een zenuw, die kunnen ontsteken. De patiënt krijgt dan spontaan een kloppende pijn, meestal in de nacht. Als het weefsel in de pulpa ontstoken is, geeft dit ook druk op het bot rond de tandwortel.

De tandarts kan de pijn wegnemen door met kleine vijltjes het ontstoken weefsel uit de tand te verwijderen en het zenuwkanaal af te sluiten.

Parodontologie

Bij de tandarts wordt niet alleen gekeken naar de gezondheid van uw tanden en kiezen, maar ook naar het tandvlees. Veel mensen hebben last van bloedend tandvlees bij het poetsen. Dit kan betekenen dat uw tandvlees ontstoken is.

De preventie assistente en mondhygiëniste maken uw tandvlees weer gezond en zorgen er samen met u voor dat u dit ook gezond kunt houden.

Een goede mondhygiëne begint thuis. Goed poetsen in combinatie met ragers en eventueel stokers/floss kan de vorming van tandplak tegengaan en ontstekingen voorkomen. De mondhygiëniste geeft voorlichting, advies en instructies voor onderhoud van het gebit.

NEEM CONTACT OP